Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

Αναπαραγωγή και απόκτηση νέου πουλαριού

Γονείς και ζευγάρωμα : Για να αποκτήσουμε ένα πουλαράκι πρέπει πρώτα απ'όλα να ζευγαρώσουμε δύο άλογα . Προτιμήστε να είναι και τα δύο καθαρόαιμα ώστε να βγει καθαρόαιμο πουλαράκι και να μεγαλώσετε την παραγωγή σας .
Φροντίστε ο επιβήτορας να έχει γενετική και BLUP , εφ'όσον είναι δυνατό , μεγαλύτερα από της φοράδας σας . Αυτό θα σας βοηθήσει να βελτιώσετε την ποιότητα των αλόγων εκτροφής σας .
Στα πινακάκια κάτω από τους γονείς μπορείτε να δείτε τις ικανότητες , την γενετική , το BLUP , και γενικά όλα τα χαρακτηριστικά των αλόγων που σχετίζονται με την αναπαραγωγή.

Στην σελίδα ζευγαρώματος υπάρχουν επιλογές από κάτω . Από εκεί επιλέγετε εάν έχετε τα αντικείμενα της Μαύρης αγοράς που θέλετε να χρησιμοποιηθούν για το ζευγάρωμα της φοράδας σας.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα παρακάτω :

  • Μαγικό ραβδί γονιμότητας
  • Τα δάκρυα της Αφροδίτης
  • Το πακέτο της Ήρας 
(Μπορείτε να δείτε τις ιδιότητες των παραπάνω αντικειμένων στην αντίστοιχη καρτέλα, "Αντικείμενα Μαύρης Αγοράς ")


Κυήση : Πλέον η φοράδα σας είναι έγκυος λίγων ωρών . Η εγκυμοσύνη διαρκεί 12 μήνες . Η φοράδα μεγαλώνει κανονικά , και 2 μήνες προσθέτονται κάθε μέρα στην κυοφορία . Δηλαδή , αν όταν ζευγαρώσατε την φοράδα σας ήταν 2 χρονών και 6 μηνών , την επόμενη μέρα θα είναι 2 χρονών και 8 μηνών με 2 μήνες κύηση . Επομένως , αν δεν χρησιμοποιήσετε κανέναν πόντο ηλικίας , το άλογό σας θα γεννήσει σε 6 ημέρες . Στους 8 μήνες κυοφορίας μπορείς να κάνεις υπέρηχο στο άλογό σου και να μάθεις το τρίχωμα , τη φυλή και το φύλο του πουλαριού σου . Η φοράδα σου δεν μπορεί να κάνει ιππασία , να εκπαιδευτεί και να συμμετάσχει σε αγώνες κατά την περίοδο της κύησης . Μπορεί μόνο να κάνει μάθημα και να παίξει με τον σύντροφο .

Γέννηση : Η ώρα της γέννησης κοντεύει και πρέπει να ξέρετε κάποια πράγματα . Το πουλάρια θα πάρει ένα "μείγμα" θα λέγαμε , ικανοτήτων και γενετικής του πατέρα και της μητέρας . Το τρίχωμά του είναι τελείως τυχαίο . Για παράδειγμα , εάν ζευγαρώσετε δύο κανελί άλογα το πουλαράκι δεν θα βγει κατά συνέπεια κανελί . Μπορεί να βγει μαύρο ή ανοιχτό γκρι .

Όταν η φοράδα σας είναι έτοιμη να γεννήσει θα σας εμφανιστούν 2 πινακίδια . Το ένα , σας λέει να καλέσετε κτηνίατρο και το άλλο να δώσετε 200 equus για την γέννηση . Εάν τα ακολουθήσατε αυτά τότε έχετε ένα καινούριο πουλαράκι ! Τελευταία πιτσιλιά είναι να του δώσετε ένα ονοματάκι !

Marsita




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου